Gombás rakott csirkemell

2024/11/20. - írta: Pnna7143

Hozzàvalók :

- 1 szép ràntani való csirke
- 80 dkg burgonya
-20 dkg csiperke gomba
-2 dl tejföl  
- fél dl olaj vagy zsír
- só, bors
- 1 evőkanál ételízesítő
- 1 csokor petrezselyem                                                                                           

  Elkészítés:

Egy nagyobb tűzálló tálat kenj ki olajjal, vagy zsírral.
Teríts el az olajon egy sor felkarikázott burgonyát. Sózd meg, és helyezd rá a feldarabolt csirke csontosabb részeit.
Szórd rá az apróra vágott gombát és a petrezselymet, ízesítsd sóval, őrölt borssal.
Locsold meg kevés zsiradékkal és tejföllel, majd rakosgasd rá a többi csirkehúst.
Borítsd be burgonyaszeletekkel öntözd meg tejföllel, zsiradékkel. Az ételízesítő port főzd fel 3 dl vízben, öntsd a rakott csirkére és fed le gondosan.
Tedd a tálat előmelegített sütőbe, és közepes lángon addig párold míg a lé elfő és a hús megpuhul.
Ekkor vedd le a fedőt, és a tetejét süsd pirosra. Külön tálban kínálj mellé tejfölt.

Buy Car Accessories at best discounts at Kicklo.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorsebed.blog.hu/api/trackback/id/tr8318735408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása