Az édesség királya a megunhatatlan Habtekercs :
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
4 tojássárgája
1 evőkanál porcukor
fél dl tej
2 dkg élesztő
A töltelékhez:
6 tojásfehérje
30 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal morzsold el. Add hozzá a tojássárgájákat, a cukros tejben megfuttatott élesztőt, és az egészet jól dolgozd össze.
Amíg pihen a tészta, készítsd el a krémet. Ehhez a tojásfehérjéket a cukorral meg a vaniliás cukorral gőz felett verd sűrűre.
A tésztát vágd 4 darabba. Mindegyiket egyenként nyújtsd 2-3 mm vastag lappá, kenj rá habot, és mint a bejglit szokás, csavard fel. Bő újjnyi szeletekre vágva fektesd sütőpapírral borított tepsire.
Hasonló módon járj el a többi hozzávalóval is, majd elmelegített sütőben 200 fokon süsd szép pirosra. Porcukorral megszórva kínáld.
Jó étvágyat !
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.