Lecsós csirketokány juhtúrós puliszkával!
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé
10 dkg füstölt szalonna
1 nagyobb vöröshagyma
30-30 dkg paprika és paradicsom
só, pirospaprika
A Puliszkához:
30 dkg kukoricadara
15 dkg juhtútó
2 dl tejföl
Elkészítés: Botn�k na odkl�d�n� obuvi i na sednut� s polstrovan�m sed�kem
A szalonnát vágdosd apróra, se gy nagyobb edényben süsd zsírjára. Dobd bele a felkockázott húst, és szorgalmasan kevergesd, míg kifehéredik.
Ekkor szórd rá a finomra aprított vöröshagymát, s ha üvegesre sült, sózd meg, hints rá pirospaprikát. Keverd bele a a paradicsom és paprika szeleteket, majd lefedve párold puhára.
A puliszkához forralj egy liternyi vizet. Sózd és szüntelenül kevergetve, lassan szórd bele a kukoricadarát. Főzd néhány percig, azután fedő alatt hagyd duzzadni.
A kész puliszkát simítsd egy kivajazott tűzálló tálba. Morzsold rá a juhtúrót, locsold meg a tejföl felével.
A lecsós csirketokánnyal borítsd be, öntsd rá a maradék tejfölt és előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 perc alatt forrósítsd át.
Jó étvágyat !
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.