Finom ebédek a hétköznapokra

2024/10/08. - írta: Pnna7143

Borsóleves ahogy a pásztorok szeretik :)

Hozzávalók:

1 evőkanál vaj

1-1 száll sárga és fehérrépa

1 liter csontlé ( lehet leveskockából is)

15 dkg sárgaborsó

só, 2 dl tejföl

2 evőkanál liszt

4 pár virsli vagy debreceni páros

néhány szál petrezselyem zöld + virsli a sütéshez

 

Leírás :

A felhevített vajon futtasd meg a nagyon apróra felvágott zöldséget. Öntsd fel a csontlével, szórd bele a borsót, és lefedve főzd addig, amíg minden megpuhul benne.

A liszttel elkevert tejföllel sűrítsd be még egyszer forrald át. Sűrűn beirdalt, forró olajban mosolygósra sütött virslivel vagy debrecenivel tálald.

 

Jó étvágyat kívánok !

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorsebed.blog.hu/api/trackback/id/tr2018703822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása