Borsóleves ahogy a pásztorok szeretik :)
Hozzávalók:
1 evőkanál vaj
1-1 száll sárga és fehérrépa
1 liter csontlé ( lehet leveskockából is)
15 dkg sárgaborsó
só, 2 dl tejföl
2 evőkanál liszt
4 pár virsli vagy debreceni páros
néhány szál petrezselyem zöld + virsli a sütéshez
Leírás :
A felhevített vajon futtasd meg a nagyon apróra felvágott zöldséget. Öntsd fel a csontlével, szórd bele a borsót, és lefedve főzd addig, amíg minden megpuhul benne.
A liszttel elkevert tejföllel sűrítsd be még egyszer forrald át. Sűrűn beirdalt, forró olajban mosolygósra sütött virslivel vagy debrecenivel tálald.
Jó étvágyat kívánok !
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.