Jérce jóasszony módra

2024/10/09. - írta: Pnna7143

Könnyű, finom gyorsan elkészíthető főétel.

Hozzávalók:

1 szép egész sütni való csirke

só, őrőlt bors, majoránna

fél dl olaj

10 dkg füstölt szalonna

10-10 dkg apró gombafej és gyöngyhagyma

2 dl száraz fehér bor

1 csokor petrezselyem

 

Elkészítés:

A csirkét a szokott módon darabold fel.  Hitsd meg sóval, borssal, majoránnával. Tedd tepsibe, locsold meg olajjal és forró sütőben süsd szép piros-ropogósra.

Eközben a szalonnát kockázd fel, süsd zsírjára. Szórd bele előbb a gyöngyhagymát, majd a gombát, párold együtt néhány percig.

Öntsd fel borral, majd az egészet borítsd rá a szépen megpirult csirkére, és még egy rövid időre tedd vissza a sütőben.

Tálalás előtt szórd meg a finomra vágott petrezselyemmel. Kockára vágott sült burgonya való mellé köretnek.

 

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorsebed.blog.hu/api/trackback/id/tr6818704598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása