Könnyű, finom gyorsan elkészíthető főétel.
Hozzávalók: Stojan a organiz�r na n�dob�
1 szép egész sütni való csirke
só, őrőlt bors, majoránna
fél dl olaj
10 dkg füstölt szalonna
10-10 dkg apró gombafej és gyöngyhagyma
2 dl száraz fehér bor
1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A csirkét a szokott módon darabold fel. Hitsd meg sóval, borssal, majoránnával. Tedd tepsibe, locsold meg olajjal és forró sütőben süsd szép piros-ropogósra.
Eközben a szalonnát kockázd fel, süsd zsírjára. Szórd bele előbb a gyöngyhagymát, majd a gombát, párold együtt néhány percig.
Öntsd fel borral, majd az egészet borítsd rá a szépen megpirult csirkére, és még egy rövid időre tedd vissza a sütőben.
Tálalás előtt szórd meg a finomra vágott petrezselyemmel. Kockára vágott sült burgonya való mellé köretnek.
Jó étvágyat
!https://www.dpbolvw.net/click-101306852-16955478
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.