Ami nem hiányozhat a kamràból

2024/10/06. - írta: Pnna7143

Ha a zsúfolt hétköznapokon csak kevés időt tudunk a vacsora készítésre szànni, gondoskodnunk kell róla, hogy minden alapanyag kéznél legyen. Ha mégis hiànyzik valami mielőtt leugranànk a boltba helyettesítőket kereshetünk a kamràban. Zsiradékok, ecetek és ízesitők.

Olajok és ecetek. A napraforgó olaj a szokásos mindenes, amely nem hiányozhat egyetlen konyhából sem. Bizonyos esetekben viszont a salátákhoz az olivaolaj finomabb és egészségesebb is. Szóba jöhet még a repce és a kukoricaolaj is.

A borecetek a salátaöntetek img_20241006_145643.jpgés az édes-savanyú keleti ételek fontos alkotóelemei. A vörösbor is kelléke lehet a főzésnek.

Alaplék:  Érdemes marha, hal, csirke és zöldségalaplékockát tartani otthon ha van a hűtőben frissen vagy lefagyasztott házi levesünk.

Só, bors, delikát :  Az ízek kiemeléséhez használjuk és apránként adagoljuk az ételhez mert hamar túl fűszerezhetjük vele az ételt és vagy túl sós vagy túl csípős nem túl finom ételt kaphatunk.

 

Lássunk is gyorsan egy olcsó és finom receptet a mai napra :)

Babos-darált húsos rakott krumpli :

A sütőt melegítsük elő 200 C fokra. Vágjunk apróra 1 fej vöröshagymát és 2 db sárgarépát. Keverjük össze 50 dkg sovány darált marhahússal és pirítsuk szép világosbarnára. Aztán öntsük fel 3 dl marhahúsalaplével, 1-2 evőkanál Worcester-szóssza s tegyünk bele babérlevelet. Főzzük 15 percig alacsony hőfokon. Közben szeleteljünk fel 60 dkg újburgonyát kevés vízben pároljuk 6-8 percig puhára, majd csepegtessük le.  A zöldséges húsból szedjük ki a  babért majd öntsünk bele 45 dkg konzerv babot . Forrósítsuk fel majd a felét szedjük át egy jénai tálba, rakjuk rá a krumpliszeletek felét, arra tegyük rá az elegy másik felét, majd takarjuk le a krumplikarikákkal. A tetejét szórjuk  meg reszelt cheddar sajttal. Tegyük a sütőbe 20 percre amíg a sajt rá nem olvad. 

Adagonként: 437 kcl (1822kJ) Energia 39 g fehérje 12 g zsír ebből 5,5 telített 47 g szénhidrát

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorsebed.blog.hu/api/trackback/id/tr2918701908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása